Hej alle sammen! I dag skal vi tale om tandretning her på bloggen. Har du skæve fortænder? Oplever du en del hovepine? Eller bider du måske skævt? Alt dette kan tandlægen, som jeg i dag vil tale om, hjælpe dig med. Læs med og lær mere.

Tandretning af alle typer tænder

Det er ligemeget hvorfor du har brug for en tandretning, når du kontakter Sanadent. De kan lave mange forskellige slags tandretninger. Kosmetiske som medicinske. De skriver inde på Sanadent, at der normalt er tre forskellige grunde til, at personer kontakter dem omkring en tandretning. Det kan være, at man er ked af sit smil og ikke synes, at ens tænder er pæne. Man er ikke glad for at smile med tænderne på billeder osv. Dette er en kosmetisk tandretning, fordi er ikke er nogle gener på selve tænderne, men det mere handler om, at man ikke er glad for sådan, som man ser ud. Medicinske tandretninger sker, når man for eksempel har gener på grund af skæve tænder. Ens tandstilling påvirker, at man oplever hovedpine, kæbeledsproblemer, muskelsmerter og eller at du bider forkert. Det kan også gøre, at man skærer tænder om natten, hvilket ikke er sundt for dig.

Hvilken måde retter de dine tænder på?

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan få en tandretning. Der er blandt andet den populære Invisalign, som er den “usynlige” tandbøjle, der ligger ud over tænderne. Man kan ikke se den, ved mindre, at man kommer meget tæt på eller bliver gjort opmærksom på den. Den skal tages af, når du spiser, men man kan godt drikke vand eller lignende med den på. Du kommer allerførst til en gratis konsultation hos tandlægen, hvor de tager 3D-billeder af dine. I taler herefter om ønsker og behov for din tandretning, så alle er enige om, hvad der skal og kan ske. Når I er blevet enige om, hvad der skal ske, så fremstilles din usynlige bøjle (hvis det altså er denne, som du vælger at få). Denne bøjle skal du bruge i det næste års tid. Det er forskelligt, hvor lang tid der er brug for, at du bruger bøjlen. Det er selvfølgelig alt efter hvor grælt det står til med dine tænder.Tandlægen fortæller, at det typisk tager 6-12 måneder alt efter omstændighederne, samt hvor god du er til at bruge bøjlen. Hvis du glemmer at gå med den (fordi du kan tage den ind og ud af munden), så går det ikke lige så hurtigt. Det siger sig selv.

Læs mere her.